Old Town San Diego Park

old_town_san_diego_park.jpg

Az Old Town San Diego Park az 1821 és 1872 közötti korai amerikai és korai mexikói korszak életét idézi meg. A San Diegóban tökéletesen elhelyezkedő park segít rekonstruálni azt, ami egykor San Diego volt. Akárhogy is nézzük, egy kaliforniai utazás nem teljes az Old Town meglátogatása nélkül.

A fő komplexum öt adob épülete körül üzletek, egy múzeum és számos étterem található. A kerti udvar körül a La Casa kúria segít visszaadni az óváros ízét. Innen csak egy rövid ugrás, a múzeum tele van tárgyi emlékekkel, amelyek segítenek elgondolkodni azon az életen, amely egykor az Óváros volt. Az Óvárosban található egy kovácsműhely, egy iskolaépület és számos más történelmi épület is, köztük San Diego első újsághivatala.

Ezt a helyet valóban érdemes meglátogatni, különösen azoknak, akik többet szeretnének megtudni San Diego történelméről. San Diego városa volt az első spanyol település Kaliforniában. Erre akkor került sor, amikor 1769-ben egy erődöt és egy missziót hoztak létre. 1769-ben Kalifornia még csak most kezdett kialakulni, ezért közel sem volt akkora állam és akkora méretű, mint ma.

Ha ellátogat az Old Town Parkba, mindenképpen látogasson el a Robinson-Rose House Látogatóközpontba. Ezt a központot most rekonstruálták, és az Old Town makettjét mutatja be, és azt, ahogyan 1872-ben kinézett. A kiállított modellt Joseph Toigo készítette.

Az Old Town Parkban kiállításokat is kínálnak arról, hogy milyenek voltak a dolgok egykor, valamint programokat és még vezetett túrákat is szerveznek. A parkot személyesen is bejárhatod, egy idegenvezetővel, aki végigvezet téged, és még magyarázatot is ad a dolgokra. A parkban tett kirándulásod során piknikezhetsz is az egyik piknikezőhelyen, vagy ehetsz valamit a számos árus egyikénél.

A San Diegóban lévők a San Diego Avenue és a Twiggs Street sarkán találják az Old Town Parkot. Mivel közel van a belvároshoz, a park meglátogatása könnyebb, mint gondolnánk. Ha a városban laksz, de még sosem jártál a parkban, érdemes megállnod és megnézned. Nyaraláskor vagy a városból való látogatáskor az Old Town San Diego segít visszahozni a múlt ízét. Rengeteg látnivaló és történelmi érték van itt.